Header Ads

iulia logo design

În pană de idei? Vezi ce simplu e să creezi conținut pentru blogul tău

Ca blogger, nu e chiar ușor să ai ideea aia genială pentru un articol care să rupă gura târgului. Te mai lovești și de blocaje, iar de multe ori se întâmplă să fii în pană de idei. Nu te alarma. Ei bine, crezi sau nu, nu ești singurul care pățește asta, deși cei mai mulți nu ar recunoaște asta nici în ruptul capului.
Secretul e cum să depășești situația asta de criză.

Există diverse mijloace prin care poți evita lipsa ideilor și să creezi conținut nou și interesant, care să capteze atenția cititorilor.

Vezi ce au mai scris sau ce au mai spus alții.

Dar asta nu înseamnă să copiezi articolele altora, cuvânt cu cuvânt, ci poate ai citit un articol sau ai aflat o știre referitor la care ai avea și tu o părere proprie de spus.
Acest lucru poate prezenta interes pentru vizitatori și, în același timp, nu ai plagiat conținutul altor autori în nici un fel. Spune-ți părerile pro sau contra în legătură cu ceea ce s-a spus în articolul sursă. În același timp prezintă în articolul tău și o mică parte din sursă pentru a fi mai bine înțeles de către cititori și concomitent acorzi creditele cuvenite autorului.
Dacă ai apelat la acest mic ”truc”, întotdeauna asigură-te că prezinți cititorilor și un link către articolul sursă, acel link fiind și un semn de respect pentru autorul inițial.
Pune-ți diverse întrebări.

Gândește-te la întrebările pe care le vezi puse pe platformele de social media, pe diverse forum-uri sau în viața de zi cu zi. Vezi la ce întrebări poți să și dai răspunsuri pertinente. Adună într-un articol întrebările și răspunsurile. La întrebările la care nu ai un răspuns clar, nu ezita și cere ajutorul cititorilor tăi pentru soluționarea unor probleme. Creezi astfel baza unei conversații prin comentarii, iar vizitatorii vor reveni fie pentru a adăuga o părere, fie pentru a găsi un răspuns.
Astfel vei avea conținut util care oferă informații utile cititorilor.

Analizează comentariile

Indiferent că sunt postate pe blogul tău sau pe alte bloguri, comentariile îți pot da idei pentru articole, căci prin citirea comentariilor vei afla părerea cititorilor despre anumite subiecte.
Nu te îngrijora dacă părerea ta nu coincide cu părerile celorlalți și nu te sfii s-o faci publică într-un articol, dacă este pertinentă. Chiar și un subiect controversat îți poate genera vizite importante. Iar dacă toți oamenii sunt de acord într-o problemă viața ar deveni chiar plictisitoare.

Dacă ai și alte secrete prin care scapi deblocajul scriitorului, nu le ține pentru tine, fă o faptă bună și prezintă-le într-un comentariu mai jos.

Spor la scris!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.